რა არის მზარეულის პროფესიონალიზმი?


მზარეული - სპეციალისტია, რომელიც საზოგადოებრივი კვების ობიექტებში ამზადებს საჭმელს.

მზარეულის შრომის ძირითადი მიზანია - კვების მომზადების ტექნოლოგიის შესაბამისად საჭმლის მომზადება,

რომელსაც უნდა გააჩნდეს კარგი გემოვნების თვისებები და მიმზიდველი იერსახე.

პლიუსები და მინუსები
მზარეულის პროფესიას აქვს რამოდენიმე უპირატესობა:

- შემოქმედების შესაძლებლობა;

- კვალიფიციური მზარეული არ დარჩება სამსახურის გარეშე;

- ღირსეული შემოსავალი;

- შესაძლებლობა მოამზადოს გემრიელი და ჯანსაღი საკვები ოჯახის წევრებისთვის, მეგობრებისთვი, ახლობლებისთვის

კულინარიულ სფეროში მზარეულებს გარკვეულ სირთულეები ელოდებათ:
- რთულია მთელი დღის განმავლობაში ფეხზე იდგე და გქონდეს ამავდროულად ფიზიკური დატვირთებიც,

- დაკარგე სიფხიზლე, შედეგად - გაჭრა ან დამწვარობა;

- ერთდროულად რამოდენიმე კერძის მომზადების საჭიროება მოაქვს სამუშაოს დღის ბოლოს მთელი სხეულის დაღლილობა.

მოთხოვნები მზარეულისადმი :

  • კულინარიული სპეციალისტის სამსახურში მიღებისას, რეკრუტს, პირველ რიგში, აინტერესებს სპეციალისტის განათლება.
  • საშუალო განათლების მქონე ადამიანებს აქვთ იმის შანსი, რომ იყვნენ აყვანილნი სამუშაოზე. მთავარია კომპენეციებისა და უნარების ქონა და დიდი მოტივაცია.
  • დამსაქმებელს სურს მიიღოს თავის გუნდში ადამიანი, რომელსაც ესმის კერძების მომზადების რეცეპტურა, კულინარიული პროდუქციისა და ნახევარფაბრიკატების წარმოების ტექნოლოგია.
  • განმცხადებელმა უნდა იცოდეს პროდუქტების შენახვის პირობები და ვადები, აგრეთვე მათი თავსებადობა.
  • იცოდეთ დიეტური საკვების მომზადების საფუძვლები .

მზარეულის პროფესიონალიზმის ძირითადი ასპექტები.

მზარეული - პროფესია, რომელიც მოითხოვს კანდიდატისგან არა მარტო მკაცრი მითითებების შესრულების უნარს, არამედ ამავე დროს საქმისადმი შემოქმედებით მიდგომას.


ამასთან დაკავშირებით, დამსაქმებელი ყურადღებას ამახვილებს განმცხადებლის პირად თვისებებზე:

• აკურატულობა, სიზუსტე;

• შემსრულებლობა;

• სისუფთავე;

• ორგანიზების უნარი;

• გუნდში მუშაობის უნარი;

• კრეატიულობა;

• ინიციატიურობა;

• საქმისადმი შემოქმედებითი მიდგომა;

• შრომისმოყვარეობა;

• სტრესის მიმართ წინააღმდეგობის უნარი;

• მოთმინება.

უკან

Write Close