მენიუს შემუშავება და დანერგვა რესტორანში

800 ლარი
ყიდვა

კურსი მოიცავს მენიუს შემუშავების ძირითად ასპექტებს

რესტორანში მენიუს შემუშავება და დანერგვა

სწავლების ფორმატი:

 სასწავლო კურსი მიდინარეობს  ონლაინ-ფორმატში, ანალიტიკურ-პრაქტიკული დავალების შესრულებით და უკუკავშირის შესაძლებლობით.

კურსი განკუთვნილია სარესტორნო ბიზნესშიმომუშავე პროფესიონალებისთვის: მზარეულებისთვის, სუ-შეფებისთვის, ადმინისტრატორებისთვის და სხვა დაინტერესებული პირებისთვის.

კურსის აღწერა:

მენიუ — როგორც ვიცით კერძების ჩამონათვალია, თუმცა ასევე ეს არის მნიშვნელოვანი მენეჯმენტის ინსტრუმენტი. თითქმის ყველა ასპექტი კვების ბიზნესის მუშაობის დამოკიდებულია მენიუზე, რომელიც ყველაზე მნიშვნელოვანი დოკუმენტია ბიზნესში. შესყიდვები, წარმოება, გაყიდვები, ხარჯების გადახდა, სამუშაო ძალის მართვა, ასევე სამზარეულოს დაგეგმვა და მოწყობილობების არჩევა — ყველაფერი დამოკიდებულია მენიუზე.

მენიუს საფუძველია რეცეპტები. მენიუს თითოეული ელემენტი წარმოდგენილია რეცეპტის ან მომზადების პროცედურის საშუალებით, რაც რეცეპტებს მართვის მნიშვნელოვან ინსტრუმენტად აქცევს. ისინი ჩამოთვლიან საჭირო ინგრედიენტებს და აწვდიან გაზომვისა და მომზადების ინსტრუქციებს.

გარდა ამისა, რეცეპტები მნიშვნელოვანია მზარეულისთვის, რადგან ისინი იწერენ და გადასცემენ მნიშვნელოვან ინფორმაციას. კერძების სწავლა რეცეპტების გარეშე ჰგავს ფორტეპიანოზე დაკვრის სწავლას ნოტების გარეშე.

კურსი მოიცავს, თუ როგორ შევქმნათ მენიუები, რომლებიც გაზრდის გაყიდვებს და ხელს უწყობს ეფექტურობას, როგორ წაიკითხოთ და გაიგოთ რეცეპტები, გავზომოთ ინგრედიენტები, მოარგოთ რეცეპტები და გამოვთვალოთ საკვების ხარჯები.

ამ კურსის გავლისას თქვენ შეგიძლიათ ისწავლოთ როგორ შექმნათ მენიუები, რომლებიც გაზრდის გაყიდვებს და ხელს უწყობს ეფექტურობას, როგორ შექმნათ, წაიკითხოთ და გაიგოთ რეცეპტები, გაზომოთ ინგრედიენტები, მოარგოთ რეცეპტები და გამოთვალოთ საკვების ხარჯები.

კურსის დასრულების შემდეგ მონაწილეები შეძლებენ:

• შექმნან უნიკალური და მიმზიდველი მენიუები, რომლებიც ხელს უწყობენ რესტორნის წარმატებას.
• გაიგონ, როგორ მოქმედებს მენიუ გაყიდვების მოცულობაზე და მომხმარებელთა მოთხოვნების დაკმაყოფილებაზე.
• გამოიყენონ მიღებული ცოდნა რესტორნის მიერ დასახული ბიზნეს- მიზნების მიღწევისთვის.

დარეგისტრირდით კურსზე და აღმოაჩინეთ ახალი ჰორიზონტები რესტორნების ბიზნესის სამყაროში!

Left
Right

კურსის სტრუქტურა

შესავალი: მენიუს წარმომავლობის და დანიშნულების განმარტება.

მენიუს ფორმირების ზოგადი პრინციპები.

მენიუს ფორმირების ეტაპები:

 

  • მოსამზადებელი ეტაპი.
  • მენიუს პროექტის ჩამოყალიბების ეტაპი.
  • მენიუს პროექტის აპრობაცია.

 

მენიუს ფორმირებისას კერძებისა და სასმელების ასორტიმენტის შესაბამისად გასათვალისწინებელი ფაქტორები.

მენიუს ფორმირების მნიშვნელოვანი ასპექტები.

მენიუს ძირითადი ტიპები და მათი ფუნქციონალური დანიშნულება.

სხვადასხვა ტიპის მენიუს აგების პრინციპები:

 

  • თავისუფალი არჩევანის მენიუ;
  • კომპლექსური სადილის მენიუ;
  • ბიზნეს ლანჩის მენიუ;
  • დღის რაციონის მენიუ;
  • საუზმის, სადილის, ვახშამის, კვირაო ბრანჩის მენიუ;
  • სეზონური მენიუ;
  • ვეგეტარიანული, სამარხვო და დიეტური მენიუები;
  • საბანკეტო და თემატური ღონისძიებების მენიუ (შობა, ახალი წელი, ქორწილი, დაბადების დღე და ა.შ.);
  • მენიუს ფორმატის აგება და დიზაინი: ფორმატისა და დიზაინის სტერეოტიპები.

 

მენიუს ანალიზი მისი ეფექტურობისა და მომგებიანობის თვალსაზრისით:

 

  • თითოეული კერძის გაყიდვების მთლიანი მოცულობა;
  • კერძის ხვედრითი წილი გაყიდვების მთლიან მოცულობაში;
  • კერძების თვითღირებულება, ფასი და პოპულარობა;
  • კერძების მარჟა და რენტაბილურობა;
  • კვების ღირებულების (food cost) გაანგარიშება.
  • პროექტსა და მოქმედ მენიუში რაციონალური კორექტირების შეტანას პრინციპები.

 

თითოეულ გაკვეთილზე შეძენილი ცოდნის ონლაინ - შეფასების ტესტები.

დარეგისტრირდით კურსზე და გახსენით ახალი ჰორიზონტები რესტორნების ბიზნესის სამყაროში!

800 ლარი
ყიდვა
Write Close